Üvegplafon

Rólunk

2015. február 03. Üvegplafon

Az óvónő szerint a lányod nem öltözködik elég "lányosan"? Az állásinterjún finoman érdeklődnek, mikor akarsz "lebabázni"? A főnöködnek jobban tetszik az ötleted, amikor két perccel később egy férfikollégád megismétli?  Segítőkész idegenek adnak tanácsot, mit szabad egy terhes nőnek enni? A témavezető tanárod nem bátorít, hogy doktori képzésre jelentkezz? Nincs a körzetedben női politikus, aki képviselné az érdekeidet?

                 Mi nem mondjuk meg, mi jó neked, és nem mondjuk meg, hogyan élj.


ÜVEGPLAFON – Női Közéletmód. Minden, ami a magazinokból és a híradóból kimarad.

 

KIK VAGYUNK?

Rez_AnnaRéz Anna (sz. 1985) filozófus.

2013-ban védte meg doktori disszertációját a CEU filozófia tanszékén; kutatási területe az erkölcsi felelősség. Dolgozott többek között a Werk Akadémiának, a Mindentudás Egyetemének, az Erasmus Kollégiumnak; tanított az ELTE-n és a BME Kommunikáció szakán; a Népszabadságtól a Magyar Filozófiai Szemléig számos helyen publikált. Az általa szerkesztett Vétkek és választások – A felelősség elméletei című tanulmánykötet 2013 őszén jelent meg a Gondolat Kiadó gondozásában. Jelenleg a CEU posztdoktorális kutatója.

 

Gát Anna (sz. 1983) író, dramaturg                                                   .Gát_Anna

2003-ban verseskötete jelent meg, ma főleg dalszövegeket, drámákat és forgatókönyveket ír, 2012-ben a Berlini Filmfesztivál Script Stationjének meghívottja volt. Diákként a Wan2-ban vitt rovatot, majd a HVG.hu munkatársa volt. Az ELTE-n végzett, ahol 2009-2011 tanított is, közben ügynökségeknek digitális és kulturális kampányokat tervezett. Filmes dramaturgként a londoni Universal Pictures-szel dolgozik; korábban pl. az Oscar-jelölt Michael Radfordnak segédkezett. Grosan Cristina román-magyar rendezővel közös munkájukért 2013-ban a Szarajevói Filmfesztiválon fődíjat nyertek, majd European Short Pitch és Robert Bosch Stiftung Filmdíj jelölésekben részesültek. Ma elsősorban Londonban él, ahol két darabját is színpadra vitték.

 _q1a4011.jpg

Réz Anna és Gát Anna 2014. (fotó: Gáldi Vinkó Andi - andigv.com
rezanna_gatanna_88_korul.jpg
Réz Anna és Gát Anna 1988. (fotó: valószínűleg anyukáink)

Szólj hozzá a Facebook oldalunkon!
süti beállítások módosítása