Üvegplafon

Vendégek

2014. december 14. Üvegplafon

Adamik Luca

Adamik Luca 14 éves kora óta dolgozik modellként. Az Attractive Models munkatársa többek között Giorgio Armani, Jean Paul Gaultier és Moschino divatházak kifutóin vonult végig. Jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem design- és művészetelmélet szakán tanul.

Dr. Almási Kitti

Dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus az ELTE pszichológia szakán tanult, majd a Semmelweis Egyetem Doktori Iskolájában szerzett doktori fokozatot. Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben dolgozott, később magánpraxisba kezdett. Korábbi szakterületei a droghasználat, szexuális bántalmazás és zaklatás, jelenleg a hangulat- és szorongásos zavarok terápiájával foglalkozik.

Bereczkei Tamás

Dr. Bereczkei Tamás pszichológus a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Pécsi Tudományegyetem intézetvezető egyetemi tanára és az Evolúciós Pszichológia Kutatócsoport vezetője. Kutatóbiológia és filozófia területén szerzett diplomát, majd az MTA doktori fokozatát pszichológiai tudományokban nyerte el. Két évtizede evolúciós pszichológiával foglalkozik többek között párválasztás, reproduktív stratégiák és szülői gondoskodás területein.

Dobay Ádám

Dobay Ádám kortárs kultúrakutató, forgatókönyvíró. 2012-ben a TorinoFilmLab Writer's Room újmédia laborjának ösztöndíjas résztvevője. Filmes történetmesélést és a népszerű film női reprezentációit kutatja, kiemelt területe a keleti és nyugati animáció. 2008 óta publikál szakmai és online lapokba, kutatásait ismeretterjesztő formában a dobayadam.hu blogján dolgozza fel.

Farkas Katalin

Farkas Katalin filozófus a CEU rektor-helyettese és a filozófia tanszék professzora. Az ELTE matematika és filozófia szakán szerezte a diplomáját, majd a Magyar Tudományos Akadémián nyerte el a doktori fokozatot. Szakterülete többek között a modern- és a tudományfilozófia.

Farkas Lívia

Farkas Lívia író, újságíró, az urban-eve.hu független női életmódblog főállású szerzője. Blogjával naponta nők ezreinek ad gyakorlati útmutatást ahhoz, hogy megtalálják az egyensúlyt az otthon, a karrier és az önfejlesztés között. Lívia első könyve, az Ennél zöldebb nem lesz! a 2013-as év összesített bestseller-listájának 35. helyén végzett.

Fodor Éva

Dr. Fodor Éva szociológus, genderszakértő és a Central Europian University tanára. Doktori fokozatát a University of California, Los Angeles (UCLA) szociológia szakán nyerte el szociológiából. Szakterülete többek között a nemek és munka kapcsolata és a szociális egyenlőtlenség.

Gerle Éva

Gerle Éva blogger, a csakazolvassa.hu szerzője. Mellette olvasószerkesztőként és fordtóként dolgozik.

Kánya Kinga

Kánya Kinga szociológus a JÓL-LÉT Közhasznú Alapítvány projektmenedzsere 2010 óta. A Pécsi Tudományegyetem szociológia és antropológia szakán szerzett diplomát. Szakterülete többek között a nemi egyenlőség, a romaintegráció és a konfliktusmenedzsment.

Kiss Balázs Kunó

Kiss Balázs Kunó spirituális gondolkozó a Csillagmag szerzője. Fiatalkora óta érdekelte a csillagászat és a spiritualitás. Célja, hogy az emberek ráismerjenek a bennük élő teremtőre.

Kis Kata

Kis Kata genderkutató a CEU Comparative Gender Studies doktori hallgatója. Az ELTE pszichológia, filmelmélet és filmtörténet szakán és a CEU Gender Studies képzésén szerzett diplomát.

Lőrincz Dalma

Lőrincz Dalma szociológia szakon, médiaszociológia szakirányon végzett az ELTE Társadalomtudományi Karán. Azóta oktat, kutat, szervez és ír. Az egyenlőség és az igazságosság problematikája minden társadalomtudományi témakörben foglalkoztatja.

Mannheim Patrícia

Mannheim Patrícia 2011 óta a Plus Size Model Agency Budapest tulajdonosa, emellett a divat.hu és a fashion.hu főszerkesztője. A modellügynökség célja, hogy a magyar plus size modellek is lehetőséget kapjanak a nemzetközi divatéletben.

Marjai Judit

Marjai Judit fotóművész és blogger. Korábban fotómodellként dolgozott, majd sajtófotózással kezdett el foglalkozni. 2005 óta számos kiállításon mutatta be a műveit.

Pál Mónika

Pál Mónika pszichológus, az ELTE-PPK-n szerzett diplomát 2006-ban, és 2008-tól dolgozik kliensekkel. Munkája mellett a feminizmus elméletével és gyakorlatával foglalkozik, a sajatszoba.hu és a Prizma folyóirat szerzője. Jelenleg Veszprémben él.

Paulinyi Tamás

Paulinyi Tamás író, pszi-kutató, a Szintézis Szabadegyetem igazgatója. Az Elixir Magazin és a Természetgyógyász Magazin mellett más lapoknál időszakos szerkesztőként tevékenykedik. Felvételt nyert a Magyar Újságírók Országos Szövetségébe, 2009 óta a Magyar Írószövetség tagja.

Pléh Csaba

Pléh Csaba Széchenyi-díjas pszichológus, nyelvész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a BME Kognitív Tudományi Tanszék alapító egyetemi tanára. Az ELTE pszichológia szakán nyerte el a diplomáját és a doktori fokozatát, oklevelet szerzett az ELTE általános nyelvészet szakán is. Megismeréstudománnyal foglalkozik, szakterületei többek között a kognitív fejlődéslélektan, az evolúciós pszichológia és a filozófia.

Pop Andrea

Dr. Pop Andrea szülész-nőgyógyász, a Szent István kórházban és a G1 Intézetben dolgozik.

Ritter Márta

Ritter Márta magyar-történelem szakos tanár és felsős napközis nevelő a Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában. Az ELTE magyar-történelem szakán szerezte a felsőfokú végzettségét.

Schiller Mariann

Schiller Mariann az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium magyar-angol szakos tanára és osztályfőnök. 2009-ben Pro Universitate Díjat nyert.

Schleicher Nóra

Schleicher Nóra szociológus, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola docense. Az ELTE szociológia szakán nyerte el doktori fokozatát. Kutatási területe közé tartozik a kétnyelvűség, a nemek közötti különbségek és a nyelvek. Médiaszociológiáról, kutatási módszertanról, gender és média és a gender és a nyelv kapcsolatáról tart kurzusokat.

Szántó Nikolett

Szántó Nikolett autóversenyző 2006 óta aktív résztvevője a drift és gymkhana sportágaknak.2011-ben első nőként nyerte meg a Hell Drift Bajnokság máriapócsi viadalát. Dobogós helyezést ért el ebben az évben a Gymkhana Bajnokságon és a Hell Drift Bajnokság Night Series-ben. (Fénykép: carsandgirls.hu)

Szelényi Zsuzsanna

Szelényi Zsuzsanna pszichológus, nemzetközi humán fejlesztési szakember. 2014 júniusától országgyűlési képviselő az Együtt-PM színeiben. Pszichológia és nemzetközi tanulmányok területén szerzett diplomát. Másfél évtizeden keresztül az Európa Tanács vezető munkatársa, 199o-1994 között parlamenti képviselő. Szakterülete a nemzetközi kapcsolatok, a fejlesztéspolitika, oktatáspolitika, az emberi jogok és a nők jogai.

Veiszer Alinda

Veiszer Alinda televíziós újságíró-riporter állandó szerzője a La Femme, Nők Lapja Évszakok és Gentleman magazinoknak. A Szegedi Tudományegyetemen szerzett diplomát, ahol kommunikációt, német nyelvet és európai politikát hallgatott. 2007-ben a Nők a Médiában Egyesület a legjobb női közszereplőnek választotta, Prima Primissima és Junior Prima díjas.

Vida Ágnes

Vida Ágnes pszichológus, online marketing szakértő 2007 óta a Kismamablog.hu szerzője. Pszichológiai és pedagógiai tanulmányokat folytatott az ELTE-n, Németországban és az Egyesült Államokban, majd a Canterbury University képzésén online marketing diplomát szerzett. Magyarország legismertebb babalélektannal foglalkozó szakértőjeként rendszeresen publikál.

Virág György

Dr. Virág György az ESZTER Ambulancia vezetője és az Országos Kriminológiai Intézet igazgató-helyettese. Az ELTE pszichológiai szakán diplomázott, majd az ELTE Állam- és jogtudomány képzésén nyerte el a doktori fokozatot. Főbb kutatási területei többek között a családon belüli erőszak, a szexuális erőszak és a gyermekbántalmazás.

Szólj hozzá a Facebook oldalunkon!
süti beállítások módosítása