Üvegplafon

Erőszak az édenkertben

2015. április 25. Agát

Hiszen mi másért mennének a nők a valóságshowkba szerepelni, ha nem azért, hogy szexuálisan bántalmazzák őket...?

Éden Hotel 45/3, amelyből sok mindent megtudunk a párkapcsolati erőszak anatómiájáról

Szerző: Csonka Anna

"Éden Hotel Nórinak máshogy alakult az éjszakája, mint ahogy tervezte" - a szerkesztők ezzel a címmel harangozák be a valóságshow 45. epizódjának harmadik részét.

Én nem tudom, hogy hogy tervezte, de biztos nem úgy, hogy egy csávó, akit két napja ismer, benyúl a lábai közé, a bugyijába, és ő majd hiába kéri többszörösen, hogy NE, a csávó nem veszi ki mondván, hogy ő így szokott aludni. És Nóri valószínűleg arra sem számított, hogy ha megadja a kierőszakolt jóéjt puszit, akkor majd nem tudja magáról lehámozni a mellette fekvő agresszív férfit, aki mindenáron szeretné megdugni, és aki üvöltözik vele, hogy “relaxáldójon már el”, majd az akarata ellenére a hátára fordítja és megpróbálja szétfeszíteni a lábát. ("Te húztad az agyamat, vágod? Most már az én kezemben van a döntés...")

nori.png

Gondolom arról sem álmodozott, hogy a kudarctól felidegesedett csávó majd a világ legostobább lényének nevezi, annyira ostobának, aki azt sem képes megérteni, hogy ostoba, mindezt azért, mert neki nem volt kedve szexelni, a csávónak pedig lett volna.

Azt sem tudom, hogy Nórival életében először történt-e ilyen, mindenestere másnap sír és remeg, amikor az esetről beszél, mutatja a lila kiszívást nyakán, és azt mondja, bár soha többet ne kellene ennek a csávónak a közelébe se mennie. De kell - sőt, egy hétig egy ágyban kell vele aludnia a játék szabályai szerint.

A valóságshow-kat általában nem azért szokták méltatni, mert bármi közük is lenne a valósághoz, vagy mert fontos társadalmi problémákkal foglalkoznának, ami viszont Nórival történt, az több tízezer magyar nő mindennapi valósága, azoké, akiknek rendszeresen nem úgy alakul az éjszakája, ahogy eltervezték, azoké, akik nem tudnak menekülni a párkapcsolati bántalmazás, a fizikai erőszak és a megalázás elől. Talán részben azért sem tudnak, mert nem tudják, hogy ami velük történt, az nem a dolgok rendje, annak nem kellene így lennie, hiszen ez történt már az anyjukkal is, ez történik a barátnőikkel is és ezt látják az Édenben is.

A TV2 ezzel a ki nem vágott jelenettel totál érzéketlenül ugyan, de beletrafált egy nagyon fontos kérdésbe és jóval valóságosabban mutatta be, mint bármelyik rendőrkapitányság bármelyik oktatóvideója - csak sajnos a végén nem jelent meg egy felirat, hogy “Nem kell tűrnöd!” vagy valami hasonló, és nem volt ott egyetlen nőket segítő szervezet segélyvonalának a száma sem. Természetesen az eset hatására az együtt alvós szabály sem változott meg.

Csak remélni tudom, hogy Nóri, ha nem Costa Ricán lenne összezárva ezzel az állattal, akkor tudná, hogy hová mehet, kit hívhat fel, és azt is, hogy tényleg nem kell ezt eltűrnie - hogy ami vele történt, az bántalmazásA hotelből egyébként néhány résszel ezelőtt kirúgtak egy lányt, mert pofon vágott egy srácot, aki lekurvázta.  Azt mondták neki, a hotelben nem pálya az erőszak. Úgy sejtem, a Nóri bugyijában turkáló Gáborral ez nem fog megtörténni.

/Országos kezdeményezés, hogy mostantól bármely médiafelület, ahol családon belüli, kapcsolati, nemi bántalmazást ábrázolnak vagy arról adnak hírt, ideeértve az emberkereskedelmet is, ez a rövid információs szöveg is fel legyen tüntetve: 

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot, ami belföldről minden hálózaton keresztül ingyenes: 06-80-20-55-20/

Szólj hozzá a Facebook oldalunkon!
süti beállítások módosítása