Üvegplafon

Dr. Panni válaszol

2018. február 05. puskaspanni

Totál hanyatt vágtam magam a 24.hu cikkétől, amelynek már a címe is roppant beszédes: „A barátnőmbe szerettem bele, nem az anyába, aki lett”. Ehhez csak annyit kívánok hozzáfűzni első körben, hogy anyád!

Szerző: Puskás Panni

Legszívesebben idemásolnám az egész marhaságot, ami a 24.hu párkapcsolati blogján megjelent. Olyan az egész, mint a Bravo Magazin feledhetetlen Szex, szerelem, gyengédég rovata volt: olvasói levél, aztán válaszol a „szakértő”, jelen pillanatban Sereg Tímea szexuálterapeuta. Íme az olvasói levél:

„Mit tehetnék, ha azt érzem, hogy a férjem nem tisztel? Adott egy anyuka, két gyerkőccel és egy hűtlen férjjel, aki inkább a kolléganőivel beszélget, mint velem. A legkisebb gyerekünk most kezdte az ovit, megállapodtunk a férjemmel, hogy nem dolgozom, hanem itthon maradok. Ő dolgozik, sőt, sokat túlórázik is, és ha itthon is van, akkor is azt hallgatom, ha valamiben kérni merem a segítségét, hogy bezzeg azok a kolléganői, akik egyedül nevelik a gyerekeiket, egyedül is milyen jól helyt állnak. Úgy ismerkedtünk meg, hogy kollégák voltunk, ugyanannál a cégnél dolgoztunk. A szülések után megváltozott a testem, felszedtem körülbelül 10-15 kilót, ami köszönhető annak is, hogy egyáltalán nem foglalkozik velem, velünk. Mintha teljesen kicserélték volna, kedves, rendes embernek ismertem meg, most mindent kritizál, neki semmi nem elég jó, de rengeteget ül a gépe előtt és kolléganőkkel beszélget. Sokat sportol, egyre felszabadultabban érzi magát. Rendszeresen találkozgatnak páran, eljárnak szórakozni, én nem mehetek vele, félek, ebből az lesz, hogy összejön valakivel és elhagy minket családostul. Mit tegyek?”

A szexuálterapeuta válasza pedig maga a megveszekedett őrület. Szerinte ugyanis az volna a levél írójának, Editnek a feladata, hogy az anyaszerepbe való beleállás helyett saját életet alakítson ki, hódoljon a hobbijainak, mert csak arra nincs időnk, amire nem akarjuk, hogy legyen. Másik bölcs megoldási javaslata pedig az, hogy várja otthon Edit kedvenc ételével urát és parancsolóját, csinosan felöltözve, ahelyett, hogy savanyú arccal fogadná, mikor hazaér szegény a munkából. Sereg Tímea talán figyelmen kívül hagyta a levél tartalmát, mikor a válaszát megfogalmazta. De semmi baj, most jöjjön akkor Dr. Panni feminológus válasza a felvetett problémára:

 

Kedves Edit!

drpanni2.jpgAmit leírsz, az iszonyú. Mivel mélyebben nem látok bele a helyzetedbe, és nem tudom, mit akarsz kezdeni ezzel az egész borzalomcsomaggal, megkíméllek attól, hogy hülye tanácsokat adjak neked. Egy dolgot azért mégis fontosnak tartok elmondani: nem hiszem, hogy magadban kell keresgélned a hibát, mert nem az vagy, akit a férjed korábban megismert. A változás tök normális folyamat: megszültél két gyereket, kétszer nőtt a tested hirtelen háromszorosára, aztán leeresztett, mint egy léggömb, gondolom, maga a szülés sem volt leányálom. Szuper vagy, hogy végigcsináltad! Gyakorlatilag mindent te csinálsz otthon, ami ugyanolyan kemény, nulla-huszonnégyben végzett munka, mint amit a férjed csinál a munkahelyén annyi kis különbséggel, hogy közben tök magányos vagy és nem fizet érte senki egy vasat se. Gyanítom, minden logisztikai kérdést te oldasz meg otthon, az érzelmi munkát is te végzed: te tartod fejben mindenki szülinapját, te ápolod mindenki lelkét a családban. Eközben anyagilag teljes mértékig ki vagy szolgáltatva a férjednek, és nem igaz, hogy arra van időd, amire időt csinálsz magadnak, hanem arra van időd, amire marad. Úgy képzelem, hogy ez pár óra pihenés naponta. Hogy a férjed ezt nem veszi észre, és nem próbál semmit tenni érted/értetek, hanem helyette sportolni, bulizni jár és a kolléganőivel csetel szabadidejében, az nem a te hibád, és hidd el nekem, hogy szart se ér, ha egy fárasztó nap után szexi fehérneműben eljátszod neki a tíz évvel ezelőtti önmagad. Kérlek, ne higgy senkinek, aki rád akarja tolni a felelősséget, még akkor se, ha az illető szexuálterapeuta, vagy mi. Hogy mi lesz veletek, azt nyilván neked kell eldöntened, de baromira drukkolok, hogy oldódjon meg a problémád, és ne úgy, hogy az önző férjed lepattan az egyik kolleginával.

Üdv,

Dr. Panni

Ui: Szívesen átvállalom a 24.hu tanácsadói posztját, ha úgy adódik.

család, szülés, házasság, gyerekvállalás

Szólj hozzá a Facebook oldalunkon!
süti beállítások módosítása